Младежи ще участват в благотворителен концерт, а каузата е изграждане на първия “Даун синдром център”

Във вторник от 19:00 ч. ще се състои благотворителен концерт в НДК, на който най-малките ще помагат на техни връстници. Каузата е за децата със синдром на Даун, а целта да се изгради първият в България “Даун синдром център”. 

"Живот със Синдром на Даун" с втори продукт с кауза - тетрадка "Аз приемам"

“Концертът ще се проведе под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и Столична община. Ще бъде наистина едно прекрасно събитие, защото с него ние сбъдваме една голяма мечта. Ние, родителите на тези деца, от години мечтаем за свое място. В процес сме на търсене на терен, където да провеждаме обучение с родители и подрастващи“, каза в ефира на “Здравей, България“  председателят на Сдружението на родителите на деца със синдрома на Даун Тони Маринова.

Първият учебен ден с "Живот със Синдром на Даун"

Тя сподели, че в последните години децата със синдром на Даун се приемат все по-лесно от околните.

Първо, като млади талантини концертът ни носи прекрасна възможност за изява. Освен това ни дава едни морални уроци по това да сме съпричастни към тези деца. Те имат нужда от любов и подкрепа“, сподели Петър, който е един от  участниците в концерта.   

"Живот със Синдром на Даун" с нова кампания

Тони Маринова допълни, че концертът ще се проведе със специалното участие на Вензи, Михаела Филева и Белослава, както и вокална група “Смехоранчетата“.

Тя призова хората да бъдат съпричастни и да помогнат на децата като присъстват на концерта.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.