Мигрантите плащали до 2500 евро, за да стигнат до Великобритания

Белгийската полиция разкри мрежа от трафиканти на хора, които вкарвали незаконно суданци и еритрейци във Великобритания, съобщиха от прокуратурата в Брюксел, цитирани от БГНЕС.

В неделя сутринта около 50 полицаи предприеха акции срещу няколко адреса в Брюксел и задържаха 10 души. На два от адресите бяха открити общо осем незаконни имигранти, които бяха предадени на имиграционните власти, казаха от прокуратурата.

Кой ще защити българските шофьори от атаките на бежанците? (ВИДЕО)

Предполага се, че бандата е търсела потенциални емигранти, мераклии да стигнат до Великобритания, в "Парк Максимилиен", място в Брюксел, което стана известен като транзитна точка.

Около 20 мигранти на ден плащат между 500 и 2500 евро за по-нататъшно пътуване до Великобритания, "често при неприятни или дори опасни условия в камиони, дори в хладилни камиони".

Според съобщението на прокуратурата „товарът“ бил инструктиран да хване влака от Брюксел до Рошфор-Жемел, на около 120 км. югоизточно от столицата. Оттам кандидат-емигрантите трябвало да минат пеша около 15 км. по изоставени пътища до спирка за камиони и да се натоварят, за да пътуват до Острова.

Белгийските власти не разкриха никаква информация за самоличността на седмината арестувани.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.