Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев коментира политическия сблъсък

Депутатите на вицепремиера Валери Симеонов свалиха доверието си от парламентарния лидер на Патриотите Волен Сидеров. Причината за това били клеветите по адрес на Симеонов по партийната телевизия на "Атака". Ще се стигне ли до разваляне на патриотичната коалиция?

"Този конфликт не трябва да се представя като личен между Волен Сидеров и Валери Симеонов. Атаките на Сидеров подкопават доверието и усилията на представителите от "Обединени патриоти" в изпълнителната власт. Той се опитва да срине рейтинга на управляващото мнозинство с поредица от скандали", заяви в "Здравей, България" зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

НФСБ свали доверието си от Сидеров

Той добави, че до решението на депутатите от НФСБ се е стигнало сред поредица от разговори. По негови думи през цялото лято е имало атаки към Валери Симеонов. Ячев заяви, че русофилството е в основата на политиката на "Атака". Тази тема не е била предмет на коалиционното споразумение. 

"Нека НСО даде информация дали Волен Сидеров или други политици ходят лично в сараите на Ахмед Доган", заяви Ячев.

ПОЛИЦИЯ И КОАЛИЦИЯ: Среща между партньорите във властта се провали

Волен Сидеров коментира по телефона, че това, което се е изписало по партийната телевизия на "Атака", е самата истина. Той добави, че критикува дейностите на Симеонов като вицепремиер. 

"Този, който разваля коалицията, се казва Валери Симеонов. Омръзна ми да ме обвиняват, че създавам интриги", заяви Волен Сидеров.

Ячев отговори на обвиненията на Сидеров, че Симеонов работи с депутати от ГЕРБ, като каза, че те са коалиионни партньори и това е нормално. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.