Управляващите са готови да работят по конструктивни предложения на опозицията

В петък депутатите ще дебатират третия вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”, внесен преди дни от БСП заради проблемите в здравеопазването.

Внесохме вота, защото е налице неефективна здравна система, има тенденция към задлъжнялост на болниците, сгрешена лекарствена политика и все по-труден достъп на българските граждани до здравеопазване”, каза в ефира на „Здравей, България” депутатът от БСП Иван Ибришомов.

БСП внесе вот на недоверие към кабинета заради здравеопазването (ВИДЕО+СНИМКИ)

Представителят на ГЕРБ Даниела Дариткова каза, че управляващите се надяват дебатите в пленарната зала да бъдат конструктивни и да засегнат важни теми. Тя увери, че властите са готови да работят по добри предложения, дадени от опозицията.

Джевдет Чакъров от ДПС заяви, че формацията ще подкрепи вота на недоверие, но не е съгласна с всички аргументи на БСП по темата.

Трябва да има сериозна подкрепа и надпартиен консенсус за реформата в здравеопазването. Ние сме готови да подкрепим конструктивни предложения като въвеждане на електронно здравеопазване, обективна оценка на медицинските дейности и клиничните пътеки”, заяви Чакъров.

Цветанов: Вот на недоверие без алтернатива е просто заяждане

Калин Поповски от „Обединени патриоти” пък заяви, че прави чест на опозицията фактът, че повдига важни въпроси.

Проблемите в здравеопазването не са политически, а национални”, каза още Поповски.

Целия разговор с депутатите гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.