Десетото издание на състезанието разтърси коктейлната бар сцена както никога досега!

На 8 октомври Орландо Марцо бе обявен за най-добрия барман в света от най-голямото състезание за бармани на планетата – WORLD CLASS Барман на годината.

Орландо надделя над 10 000 бармана от цял свят в състезание, което се простира на пет континента в продължение на шест месеца и включва стотици предизвикателства и безброй коктейли. Кулминацията на всичко това беше 4-дневен финал с 56-те най-добри бармани в индустрията, които се изправиха един срещу друг в световната културна столица Берлин. На тази динамична и непрестанно развиваща се сцена бяха представени новаторските тенденции в индустрията, идеи и техники, които постоянно издигат бар изкуството на все по-високо ниво.

Пътят до победата не беше никак лесен, но коктейлите, които спечелиха титлата на Орландо, наистина изумиха съдиите. „Всички финалисти бяха в превъзходна форма, но Орландо наистина действаше на друго ниво. Аперитивният коктейл с ром Zacapa, който приготви за състезанието „Before and After” беше един от най-добрите, които някога съм опитвала, а начинът, по който запази самообладание във финалното предизвикателство – за мен това беше поведение на един истински WORLD CLASS барман,“ коментира коктейлният експерт Лорън Моут.

Българският финалист Павел Памукчиев беше сред най-добре подготвените и харизматични участници, които спечелиха симпатиите и уважението на съдиите. От 56-те участника от цял свят Павел се класира сред върховите 20. Собственикът на Travel Cocktails – първият бар-каравана в България, представи страната с изключителна класа и професионализъм и демонстрира своите умения и познания за съвременния бар свят във всяко състезание.

Мисията на WORLD CLASS е да вдъхновява хората да консумират качествени напитки и да подпомага бъдещето на индустрията – зад бара и у дома. Ако и вие имате интерес към коктейлната култура, посетете www.worldclassbulgaria.com или www.facebook.com/WorldClassBulgaria/, където ще откриете рецептите на тазгодишните финалисти, които може да опитате и във вашия бар или кухня.

За WORLD CLASS

Мисията на WORLD CLASS е да вдъхновява хората да консумират по-качествени напитки, докато създават незабравими спомени. У дома или зад бара, WORLD CLASS ни подканва да подхождаме към изтънчените питиета със същото внимание и високи изисквания, с които подхождаме към изтънчената храна.

През последните десет години WORLD CLASS подкрепя, обучава и вдъхновява над 300 000 бармани по света и си партнира с най-изисканите питиета – колекцията на Diageo Reserve. WORLD CLASS е авторитетът в алкохолната индустрия, към който консуматорите се обръщат за информация относно най-новите напитки, тенденции, коктейлни рецепти и факти.

WORLD CLASS организира WORLD CLASS Барман на годината – най-голямото състезание за бармани в света, където 57 от най-добрите бармани – доказали се на местните надпревари в своята страна, се състезават за титлата най-добрия барман в света.

За DIAGEO

Diageo е световен лидер в областта на алкохолните напитки със забележителна колекция първокачествен алкохол, бира и вино. Марките включват уиски Johnnie Walker и JεB, водка Smirnoff, Cîroc и Ketel One, а също така Baileys, Captain Morgan, Tanqueray и Guinness.

Diageo е световна компания, чиито продуктите се продават в над 180 страни по света. Компанията е листвана както на лондонската фондова борса (под символа DGE), така и на нюйоркската борса (под символа DEO). За повече информация посетете www.diageo.com. Прегледайте световните ресурси на Diageo за отговорна консумация www.DRINKiQ.com за информация, инициативи и начини за споделяне на добри практики.

За DIAGEO RESERVE

Diageo Reserve представлява луксозното подразделение на Diageo, чието портфолио е носител на редица награди и обхваща продукти с изключително високо качество, наследство, майсторство и иновация.

Колекцията от World Class марки включва: водка Ciroc, джин Tanqueray No. TEN, шотландско уиски Johnnie Walker Blue Label и Johnnie Walker Gold Label Reserve, текила Don Julio и ром Zacapa, водка Ketel One, бърбън Bulleit, едномалцово шотландско уиски Cardhu, Talisker, Mortlach и The Singleton of Dufftown.

 

Празнуваме живота навсякъде, всеки ден.