Tова съобщи в Москва енергийният министър Теменужка Петкова

До края на годината България ще обяви процедура по избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“. Tова съобщи в Москва енергийният министър Теменужка Петкова, цитирана от РИА „Новости“ и БГНЕС. Според Петкова документацията ще бъде подготвена до края на октомври.

Българският министър е в руската столица на 16-ото заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. 

"Росатом": Сигурни сме, че кабинетът ще вземе мъдро решение за АЕЦ “Белене“

Беше договорено организиране на българо-руски бизнес форум в областта на информационните технологии в София през 2019 г., съобщиха от Министерството на икономиката.

По данни на българската статистика, стокообменът между България и Русия през 2017 година отчита ръст от 44,5 % в сравнение с 2016 година, достигайки 4,3 млрд. щ. д., в това число ръстът на износа от България за Русия възлиза на 112,8 % до 810 млн. щ. д., а на вноса от Русия – 34,4 % до 3,5 млрд. долара. През първото полугодие на 2018 г. двустранният стокообмен се е увеличил с 0,9%. 

В областта на туризма беше подписана Програма за съвместни действия между Министерството на туризма на България и Федералната агенция за туризъм на Русия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.