Той е подаден до прокуратурата и НАП

Сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите срещу Ветко Арабаджиев е внесла Регионалната екоинспекция в Бургас, съобщава БНР. Сигналът е за неизплатени над 7 млн. лева глоби, наложени на пречиствателната станция във ваканционното селище “Елените“. От 2012-а година съоръжението няма разрешително за ползване като воден обект.

Продължава ли да работи хотел "Маринела"?

Само тази година на Ветко Арабаджиев като собственик на пречиствателната станция на „Елените“ е наложена финансова санкция за близо 1, 796 млн. лева. Съоръжението пречиства отпадните води освен на хотелите във ваканционното селище и на голяма част от почивните бази в Свети Влас, а капацитетът му е недостатъчен, каза директорът на Регионалната екоинспекция Тонка Атанасова.

Запорираха банкови сметки и имоти на Арабаджиеви

"Високата санкция, която сме изчислили на "Елените", е във връзка с резултатите, които сме получили от контролните измервания, тъй като тази пречиствателна станция е без разрешително за заустване. Взетите проби показват превишение на емисонните норми", обясни Атанасова.

Тъй като наложените глоби за замърсяването и незаконното ползване на пречиствателната станция не са обжалвани, не са и платени, контролните органи са предприели и други действия.

"Ние, разбира се, сме ги дали на Националната агенция за приходите, не са събрани и по тази причина сме ги дали в прокуратурата", каза още Атанасова. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.