Клип с ромски деца предизвика вълна от коментари в социалните мрежи

Да грабиш храна от гробище на Задушница. Надви ли гладът морала? Група ромски деца прибираха храната, която е оставена за покойниците. Клип на техните действия предизвика вълна от коментари в социалните мрежиq макар и да не става ясно къде точно се развива действието. Появиха се още едни кадри. Този път с ясен адрес - Монтана. Там също гробищните паркове на Задушница станаха повод за безплатен обяд на група деца.

Нова версия за премръзналото дете, отнето от семейството му, след видео в мрежата

„Тези деца влизат със своите родители, с потока от останалите хораq през главния вход. Няма как да ги спрем. Те идват под предлог, че отиват на гробовете на свои близки. Охрана имаше. На клипа се вижда как охранителите ги гонят ”, каза в ефира на „Здравей, България” директорът на „Обредни дейности” – Монтана Венка Динкова.

„Реагирахме веднага, когато ги видяхме. Говорят за ескалация, но такава не е имало. Става на въпрос за 15-20 деца под 10-годишна възраст”. Това обясниха мъжете от охранителната фирма.

НАПРЕЖЕНИЕ В ПЛОВДИВ: Багери влязоха в "Шекер махала"

„Отсякохме и черешите, защото  децата влизат да берат от дръвчетата. Това се наложи, защото се качват на паметниците, за да достигнат до плода. По този начин ги чупят. Ние ги изгонихме”, разказа още Венка Динкова.

Тя каза още, че след случая са дошли и са бутнали 15 надгробни плочи. Според нея грешката не е в децата, а в техните родители, защото не ги възпитават. Хората допълниха още, че освен децатаq и кучетата разнасят храна. От Гробищния парк се опитват да поддържат алеите чисти.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.