Поли Генова подкрепи онлайн платформа, призоваваща да се гласува на евроизборите

Едни от най-големите звезди на музиката и киното - Риана, Тейлър Суифт, Леонардо Ди Каприо, Брад Пит активно агитираха хората да гласуват на междинните избори в Америка. Много разпознаваеми лица се ангажираха с подобни кампании и по време на президентския вот във Франция.

У нас певицата Поли Генова подкрепи нова онлайн платформа на Европейския парламент, която призовава да гласуваме на предстоящите европейски избори по нетрадиционен начин.

В ефира на „Събуди се” ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев обясни, че платформата дава възможност всеки да изрази мнението си защо според него е важно да се гласува на избори.

„Идеята е чрез тази платформа „Този път ще гласувам” да достигнем до колкото се може повече хора, които да убедят другите хора около тях, че това има смисъл. Трябва да се даде някаква публичност на това нещо и разбира се, когато има известни лица, които подкрепят тази кауза, те достигат до много повече хора”, добави Стойчев.

Певицата Поли Генова обяви, че винаги гласува и никога не е пропускала възможността.

„До ден днешен, когато има избори, усещам го по специален  начин – не е просто съм влязла в едно училище, в една класна стая, в която пускам един лист и си излизам, а е избор, който първо винаги помня и е избор, който е добре обмислен. Аз вярвам, че за да вярваме в бъдещето,  трябва да знаем какво искаме да случи в него”, каза Поли Генова.

Освен с твърда социална позиция, певицата може да се похвали и със специална роля в първата българска коледна комедия Smart Коледа. NOVA е копродуцент на лентата, която ще се разпространява в кината от “Лента” от 30 ноември. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.