Билетите за премиерата се резервираха за няколко часа

След дълги години чакане, пилотният епизод на българският анимационен сериал „Златната ябълка” е вече факт. Всички билети за премиерното му турне бяха резервирани само за няколко часа. Наложи се авторите да осигурят допълнителни прожекции. В София това ще стане на 21-и декември в "Бета Хаус".

Легендите разказват, че преди стотици години жителите на Кукерово живеели в страх. Зли духове, кошмари и таласъми необезпокоявано бродели из планините и тормозели хората. Това е един обещаващ трейлър за истории, събрали народната мъдрост. Създателите на анимацията се връщат в България от най-престижните анимационни студия. Димитър Петров е работил за Cartoon Network.

Детски кино фестивал става част от Киномания 2018

"Водихме дълги преговори за подкрепа от държавата, сега вече има някаква помощ", каза основателят на студио "Змей" Димитър Петров.

До днес обаче основната подкрепа идва от публиката. Две хиляди души гласуват доверие в аванс и 200 000 лева обезпечават цяла година труд, за да можем да се запознаем с Вихра – получовек, полузмей. Тина Пакостина е игрива самодива, от която кандидат-кукерите Бран и Влад са възпитани да очакват само проблеми. С нея и с Вихра, по пътя към Златната ябълка ще разберат, че животът не е черно-бял. И четиримата герои са колкото приказни, толкова и актуални. Актьорите, които ги озвучават вече отдавна са се сраснали с тях.

"Не дублираме създаден герой, а участваме в неговото създаване", каза актьорът Момчил Степанов.

БЪЛГАРСКИЯТ КАНДИДАТ ЗА ОСКАР: "Вездесъщият" с много добри отзиви в Лос Анджелис

Музиката е писана специално от композитора Георги Стрезов и се изпълнява от най-добрите музиканти на България. В нея се разпознават както и балкански, така и мотиви от Дивия запад. Планирани са 11 епизода, всеки от които е дълъг 26 минути. За премиерата в България са запазени 1700 билета.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.