Това коментира пред журналисти в парламента председателят на групата на ГЕРБ

Коалицията щеше да се счупи, ако имаше едностранно решение на ПГ на ГЕРБ за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Сега имаме друга хипотеза, в която Валери Симеонов има свое волеизявление за напускане на вицепремиерския пост и връщане в Народното събрание. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на председателския съвет на парламента. 

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА ВИЖТЕ ТУК 

"Всичко е в диалог. Всичко, което е взето като решение, е от страна на Обединени патриоти, респективно НФСБ. Това е тяхно решение, с което ние сме се съгласили", обясни той. 
По отношение на настояването на БСП премиерът да присъства в пленарна зала при гласуване на промените в кабинета Цветанов заяви, че Бойко Борисов е уведомен, но в момента има заседание на Министерския съвет. Той допълни, че в парламента вицепремиер е представил мотивите към проекторешението за промени в правителството. 

Снимка: Олег Попов, NOVA

Разбиранията ни за парламентарна република се разминават, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев. Той подчерта, че сме парламентарна република и е съвсем нормално премиерът да е в зала и да защити предложението си за промени в кабинета. Може би не смеят или ги е страх да извикат министър-председателя, коментира Стойнев.

Народното събрание не е поправителен дом за провалили се министри и целият народ очаква Валери Симеонов да напусне политиката като цяло, коментира председателят на "Воля" Веселин Марешки. Той посочи, че не се борят за местата на патриотите в правителството и ще подкрепят номинацията за нов вицепремиер на мястото на Симеонов. Марешки обаче допълни, че част от биографията на номинираната Марияна Николова го притеснява - това, че е била част от "Топлофикация София". Ние знаем, че дружеството не се развива добре и винаги е воденичен камък за всяко едно управление, допълни той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.