Тя е във връзка с жилището, в което живее

Главният прокурор е разпоредил проверка на финансовия министър Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее. Това информират от прокуратурата в съобщение до медиите. Проверката ще бъде извършена от Комисията за противодействие на корупцията. Финансовият министър все още не е коментирал, но заявлението предизвика реакции и в парламента.

"По повод информация от зададен въпрос, че министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, главният прокурор е разпоредил проверка. Действия по нея ще бъдат възложени на КПКОНПИ", уточняват от прокуратурата.

Цветанов за Горанов: Всеки един в България може да бъде проверяван

И местожителството на Горанов, и въпросът със средствата, вложени в изграждането на оградата на границата ни с Турция бяха обсъждани в парламента. Цветан Цветанов и Валери Симеонов казаха, че това е работа на прокуратурата и изразиха мнение, че нямат притеснение от нейните проверки.

Сигналът относно жилището на Владислав Горанов е, че той живее, без да плаща наем, в жилищен комплекс, собственост на бизнесмен. Цветанов заяви, че не пита своите депутати от ГЕРБ къде и с кого живеят.

В същото време Симеонов коментира и оградата по границата ни, като заяви, че прокуратурата трябва да насочи вниманието си по повод разликите в средствата, които са инвестирани в нейното изграждане. Опозицията също се включи по темата.

„Всеки един в България може да бъде проверяван на база постъпили сигнали. Когато проверките приключат, тогава смятам, че е редно да бъдат коментирани. Аз не питам колегите си в личните им моменти какво правят, с кого си лягат и къде живеят”, заяви Цветан Цветанов.

„Крайно време е и него някой да го провери, така че приветстваме подобни действия. По отношение на оградата това означава, че сме били прави, когато сме подали сигнала, доказателствата и филма на Елена”, заяви Корнелия Нинова.

„Аз нямам информация за такова разминаване. При моите проверки констатирах, че на много места са извършени строителни дейности повече, отколкото са платени”, коментира Валери Симеонов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.