„Менталистът не е фокусник или илюзионист. Правя всичко с главата си”, казва Лиор Сушард

Смятаният за един от най-добрите менталисти в света Лиор Сушард идва в София. Той ще изнесе две представления на 19 и 20 декември в Народния театър „Иван Вазов”. В предаването „На кафе” той разказа повече за шоуто, което предстои у нас. Менталистът демонстрира на живо способностите си и успя да убеди дори най-скептичният сред водещите - Юлиян Константинов, разкривайки мислите му.

Най-добрият менталист в света с шоу в София (ВИДЕО)

„Предстои голямо шоу на живо. Ще има взаимодействие с публиката. Ще разкривам мисли и всички сте поканени да дойдете”, каза Лиор Сушард.

„Още от дете започнах да осъзнавам, че имам специални способности, защото можех да разбирам какво мислят хората. Развих това във времето, докато стигнах до това майсторско ниво в момента”, разказа още менталистът.

На въпрос дали научно са се опитвали да обяснят дарбата му, той сподели, че са правени няколко изследвания върху него, но специалистите не са стигнали до някакво заключение как се случва това.

„Тук не става въпрос за свръх сили, а за способности на ума. С други думи, за сугестия, език на тялото, психология – много аспекти на ума”, поясни Лиор.

Казва, че по целия свят среща скептицизъм. Той нарича скептиците „моите неплатени рекламни агенти”, защото през цялото време говорят за него.

„Не става въпрос дали вярвате, или не, а да се вдъхновите, да ви е приятно и да има приключение. Да изживеете нещо интересно”, сподели менталистът.

За себе си казва, че не е фокусник или илюзионист, защото не използва трикове и помощни средства.

„Правя всичко с главата си. Менталистът е нещо различно от фокусника. Помощните средства са хората в публиката и аз си взаимодействам с тях”, поясни Лиор Сушард.

Той сподели още, че когато не работи, се опитва да бъде нормален, доколкото е възможно. Признава все пак, че понякога използва способностите си, когато излиза с жена на среща.

Вижте малка част от способностите на Лиор Сушард във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.