Зрители на NOVA сигнализираха за доставки, които не са пристигнали близо 20 дни

Хиляди забавени куриерски пратки в дните преди Коледа. Зрители на NOVA сигнализираха за доставки, които не са пристигнали близо 20 дни. Какви са причините и ще бъдат ли обезщетени клиентите, които все още чакат пратката си?

„ЧЕРЕН ПЕТЪК”: Как кукла се оказа по-скъпа в деня на голямото намаление

Поръчка по куриер за 24 часа и три седмици чакане на доставката без резултат. За Николай Тонев пътят на пратката остава без ясен край, а заявката му при куриера е направена още в края на ноември. В очакване на пратката си все още е и Даниела Палазова. Доставката включва домакински уред от две части, поръчан на „Черния петък”.

През последните дни оплаквания на хиляди потребители със забавени със седмици пратки заливат форумите и социалните мрежи. От куриерската фирма обявяват, че доставките не идвали навреме заради свръхнатоварване след „Черния петък”.

"ЧЕРЕН ПЕТЪК": Средно по 400 лева са изхарчили шопинг маниаците

Куриерите обещават до ден-два всички пратки да са доставени. Николай и Даниела обаче все още чакат поръчките си, без да получават информация докъде са стигнали. Опитите им да получат информация от операторите в кол центъра удрят на камък.

Натоварването в складовете обаче веднага се отразява в кол центъра, обясняват куриерите. Препоръчват на потребителите да следят пътя на пратките си в сайта на фирмата. За забавяне на пратките до 72 часа от куриерската фирма предупредили големите онлайн търговци още преди „Черния петък”. Потребителите със забавени пратки ще бъдат компенсирани.

"ЧЕРЕН ПЕТЪК": Опашки се извиха от моловете до театрите (ВИДЕО)

От куриерската фирма препоръчват, ако е жизнено важно доставката да пристигне навреме, да сигнализираме във формата за обратна връзка в сайта. Очакванията са преди Коледа обемът на пратките, които ще минат от там, да бъде много по-малък, както и забавянията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.