САЩ доминира в класирането с най-голям трафик

Москва е столицата с най-лоши задръствания в Европа. Това сочат изследванията на компанията за анализи на транспорта ИНРИКС, цитирани от БГНЕС. Те се базират върху времето, което средно пътниците прекарват в задръстване в най-натовареното време на деня. В столицата на Русия шофьорите са прекарали средно по 91 часа в трафика през 2017 г. На второ и трето място в европейската класация са Лондон и Париж, със 74 часа и 69 часа прекарано време в задръстванията.

Положението е много по-добро в някои от по-малките столици на континента. Любляна, столицата на Словения, е добър пример. Тя е с население от около 500 000 души, а забавянето, дължащо се на задръствания през 2017 г., възлиза на 21 часа.

Путин и Меркел се обявиха за деескалация на напрежението в Черно море

Истанбул се нарежда на 15-то място сред градовете с най-голям трафик в света, според нов доклад на ИНРИКС, съобщава "Хюриет". Сред европейските държави Истанбул е четвърти по отношение на най-лошия трафик. Средно пътниците в Истанбул са прекарвали 59 часа в задръствания през 2017 г.

САЩ доминират в класирането с най-много задръствания в световен мащаб с градове като Лос Анджелис, Ню Йорк и Сан Франциско.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.