Според БСП ЕК не е искала приватизацията на „Булгартрансгаз”

Управляващи и опозиция отново в челен сблъсък. Поводът този път е глобата, наложена на БЕХ от Европейската комисия, заради господстващо положение на газовия пазар у нас.

БСП опровергаха управляващите за това, че ЕК била поставила условие за приватизация на „Булгартрансгаз”. А от ГЕРБ контрираха, че левицата трупа политически дивиденти на гърба на тази тема и спекулира с невярното твърдение, че българските граждани трябвало да платят глобата от 77 млн. евро.

Премиерът: Глобата за БЕХ е най-добрият изход от казуса (ВИДЕО)

Г-н-Борисов заема позата на един патриот, отговорен държавник, който брани националния интерес. Да, ама не. ЕК не е искала приватизацията на „Булгартрансгаз”. За ЕК е било важно да спрат., цитирам "незаконните действия на БЕХ". Българските граждани няма да плащат глобата. Добре, но БЕХ откъде ще вземе тези пари? От кредити, които ще трябва да се връщат или от приходи, които са от услуги на граждани и фирми?, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Много е жалко да се използват такива важни за държавата теми, за да се трупат политически дивиденти. Ако г-жа Нинова имаше желание да се запознае с казуса, щеше да научи от своите колеги от Комисията по енергетика, че НС два пъти взема решение по този казус. И единодушно отхвърли варианта България да признава вина по това дело. Освен това, спекулирате и с това, че глобата ще излезе от джоба на българските данъкоплатци. Това изобщо не е вярно, защото каквито и глоби да се платят от държавните дружества, те не са ценообразуващ елемент във формулата на КЕВР”, коментира Делян Добрев от ГЕРБ. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.