Министърът на туризма предупреди, че държавата не е готова наредбата за мониторинг на концесиите

Скандал заради плажовете. ГЕРБ поискаха да бъде отложен за след 2 години новия закон за концесиите, а плажовете да се отдават за стопанисване по сега действащия Закон за устройство на Черноморското крайбрежие. Това обаче срещна вълна от критики и предложението беше оттеглено.

Според доскорошния вицепремиер, в момента концесиите на плажовете се раздават на тъмно. И то с участието на държавата.

"Под прякото указание на Министерството на туризма, което държи папките за концесиите. В една специална стая с камери. И легендите разказват разни други, криминални обстоятелства около тази изключително, невероятно ценна, държавна секретност", каза Валери Симеонов.

"Г-н Симеонов, какво против имате от подаръците на дядо Коледа. Коледа е! Тези мускулести интелектуалци са гладни. Какво против имате тези момчета да спечелят на тъмно, на влажно, без пари, плажните ивици", попита Валентин Касабов.

Цветанов: Европейските избори ще бъдат тест за ГЕРБ преди местния вот

"Г-н Кирилов, една от най-опустошителните войни в античния свят е била Троянската война. Тя се е провела, да, заради една жена. Зная така Вашите отношения и чувства, но не бива да ги прехвърляте в политическите ни отношения така", посъветва Валери Симеонов вносителя на промените.

"Категорично възразявам срещу това да се внушава някаква преднамерена разлика. Която да е извън мотивите, които посочих. Но и ще преглътна тази обида. Няма да го третирам, като колега професионалист, а ще го третирам, като комсомолец ентусиаст", заяви Данаил Кирилов.

Президентът наложи вето върху ареста за 48 часа без уведомление (ВИДЕО)

"Действате като абсолютен законодателен терорист. Опасан с нормите, които са му подадени от която и да е администрация и взривявате отвътре всички принципи на законодателство, нормотворчество и елементарна нормалност в тази държава", каза Крум Зарков.

Есклацията на дебатите доведе до извънредната визита на министъра на туризма.

"Това е абсурдно – няма как да се крият документи в каквито и да е тайни или явни стаи, в която и да е администрация. Ние работим 100%, спазвайки българското законодателство", заяви Николина Ангелкова.

ЗАРАДИ ГЛОБАТА ЗА БЕХ: Управляващи и опозиция в челен сблъсък (ВИДЕО)

След острата реакция и отляво, и от партньорите им, ГЕРБ оттеглиха предложението за отлагане на закона за концесиите. А министърът на туризма предупреди, че държавата още не е готова със специалната наредба за мониторинг на концесиите, предвидена в новия закон.

Репортер: Лора Инджова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.