Това повишава риска от "затваряне" на правителството преди Коледа

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да подпише закона за финансирането на федералното правителство, одобрен от американския Сенат, заяви пред репортери председателят на Камарата на представителите Пол Райън след среща с държавния глава, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Райън каза, че Тръмп иска всяка договореност за разходи да подсигурява границата на САЩ. Републиканците в камарата са сериозно загрижени за финансирането на стената по границата с Мексико, но искат правителството да продължи да работи, каза Райън преди изтичането на крайния срок в петък в полунощ.

Съюзниците на САЩ не одобряват изтеглянето на американските войници от Сирия

Решението на президента на САЩ да не подпише временния закон за бюджета повишава риска от "затваряне" на правителството преди Коледа, посочва Франс прес.

„Трудно може да се повярва, че сенатор Линдзи Греъм може да бъде против спасяването на войнишките животи и икономията на милиарди долара. Защо да се бием за нашия враг, Сирия, да оставаме там и да унищожаваме ИД заради нея, Русия, Иран и другите страни, които се намират там? Време е да се фокусираме върху нашата страна и да върнем нашите младежи обратно у дома, където им е мястото“, заяви в Twitter Доналд Тръмп, подчертавайки, че САЩ трябва да се фокусират върху собствената си държава, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

САЩ ще прекратят и въздушната операция срещу ИДИЛ в Сирия

На 19 декември Тръмп обяви изтеглянето на американските военнослужещи от Сирия. Той мотивира това с факта, че победата над ИДИЛ в Сирия е спечелена, а това е била единствената причина, поради която американската армия е била там. Според официални лица във Вашингтон изтеглянето на американските военни, които наброяват около 2000 души, ще отнеме между 60 и 100 дни.

ТРЪМП ИЗТЕГЛЯ САЩ ОТ СИРИЯ: Какви ще са последствията?

Редица сенатори се обявиха против решението на Тръмп. Сенаторът Линдзи Греъм, който е смятан за привърженик на Тръмп, разкритикува решението на президента. Той написа в Twitter, че „изтеглянето на малобройните американски сили от Сирия ще бъде огромна грешка в стил Обама“.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.