Споровете продължава почти месец

Кметове си мерят елхите в навечерието на новата година. Лютият спор започна в началото на декември месец и продължава до момента.

Първо от Троян се похвалиха с най-високата елха не само у нас, но и в Европа. Светкавичният отговор от общината в Димитровград,  че това не е истина, беше изпратен с официално писмо.

„Приятно ми е, че с моя приятел и колега от Димитровград си мерим елхите. По-важно е, че мерим празничното настроение на хората, но за да поддържам състезателния дух, предизвикателството ми е да премерим димитровградската елха с тази секвоя, която претендираме, че е достойно дърво за такъв спор", каза кметът на Троян Донка Михайлова.

Според местната управа в Троян елхата е над 24 метра. Измервана е с вишка. 

„Убеден съм, че в Димитровград имаме най-високата елха, живо коледно дърво, не само в България, но и в Европа. По-висока е от троянската. Механичната рулетка и лазерната показват височината на елхата. Лазерната рулетка се използва в строителството и абсолютно точно я показва. Измерването на елхата показа, че тя е  27м. и 20 см.", каза кметът на Димитровград Иво Димов.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.