Вавилонската кула, която ще се превърне в символ, вече се издига в сърцето на града

30-метровата сцена за откриването на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019" вече е готова. Вавилонската кула, която ще се превърне в символ на Европейската столица на културата, вече се издига в сърцето на Пловдив. Тя тежи повече от 200 тона и е на шест етажа.

Въпреки че металното скеле вече е готово, работата по внушителното съоръжение ще продължи и следващите дни. Върху конструкцията предстои да бъдат монтирани над 350 прожектора и поставени 10 огромни лед екрана. Чрез тях зрителите ще могат да наблюдават всеки детайл от спектакъла отблизо, независимо къде се намира.

Вече започна и изграждането на 100-метровия подиум от двете страни на сцената, където ще бъдат официалните гости и част от артистите.

Всичко трябва да е завършено до средата на другата седмица, когато най-отгоре на кулата ще бъдат поставени буквите, които изписват слогана „Заедно”. Следващата седмица ще започнат и репетициите за откриващата церемония. Очаква се над 50 000 гости да присъстват на официалното откриване, а над 500 ще са събитията, които още от сега организаторите са включили в културния календар.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.