Те ще бъдат връчени в неделя

Дойде сезонът на статуетките и червените килими. Любителите на седмото изкуство жадно са вперили поглед в Лос Анджелис, където в неделя  ще се проведе церемонията „Златен глобус“. Своята прогноза за това какво ще се случи на червения килим даде Мариян Станков-Мон Дьо. Очакват ни блясък, интриги и протести.

Обявиха актьорите, които ще раздават 76-ите награди "Златен глобус"

След миналогодишната церемония, която се превърна в грозна и мрачна приказка за най-големият сексскандал в историята на киното, тази нощ Бевърли Хилс прилича на градина на Мажорел. Миналата година "Златните глобуси" зададоха нов тон, след като индустрията яростно отговори на скандала с Харви Уайнщайн и обвиненията в сексуален тормоз. Актриси като Мерил Стрийп и Анджелина Джоли пристигнаха в черни рокли, символ на солидарност и вярност към движението Time’s up. Речта на Опра Уинфри за неравенството между половете и бъдещето на младите жени буквално разтресе света, а анализаторите видяха в това подготовка за Белия дом. По всичко личи, че тази година подобен протест не е планиран, а червеният килим може да се окаже в другата крайност и повечето звезди да заложат на белия цвят.

76-атата церемония "Златен глобус" ще остане в историята с промяна на статуетката. Премахната е мраморната основа на трофея, като вместо нея „глобусът“ ще се крепи на метален цилиндър. Статуетката тежи близо 3 килограма и половина, което е с килограм повече от предишната. Освен това, новата награда е и малко по-висока. Миналата година отличниците получиха 27-сантиметров „Златен глобус“, а тази година той ще е близо 30. Всяка година церемонията има своя посланик. Традиционно се избира дете на знаменитост. То присъства на церемонията, носи награди и придружава победителите на сцената. Тази година това е дъщерята на носителя на Златен глобус Идрис Елба, 16-годишната Исан. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Сандра Оу и Анди Самбърг. 

Актьорите Сандра Оу и Анди Самбърг ще са водещи на церемонията за наградите "Златен глобус"

Наричат „Златните глобуси” генерална репетиция преди „Оскарите”. Връчват се от Асоциацията на холивудската чуждестранна преса или близо 100 журналисти, които определят кой ще си тръгне със златото. 

Престижните отличия за кино и телевизия ще бъдат излъчени на 7 януари от 21.00 ч. по KINO NOVA, броени часове след официалното им провеждане. Киноманите ще могат да се насладят и на деветото издание на кампанията "Треска за Оскари", както и на бляскавата церемония по връчването на наградите "Оскар" на 24 февруари на живо по филмовия канал.

Какви още прогнози даде Мариян Станков-Мон Дьо гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.