Той пък внася ново предложение за интеграция на малцинствата

Роми на протест с искане за оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов. Той пък внася ново предложение за интеграция на малцинствата с първа точка – събаряне на незаконните постройки.

Протест с искане за оставка на Красимир Каракачанов

Десетки роми излязоха на протест  с едно искане – оставката на Красимир Каракачанов, заради изказванията му след побоя над военен във Войводиново. А вицепремиерът заяви, че няма намерение да се оттегля от поста. Напротив. Смята да се заеме именно с ромския въпрос.

Ромски организации на протест пред Министерския съвет

„Аз няма за какво да се извинявам. С наливане на пари само не става. Става, когато човек се ограмоти, когато работи и когато сам се вписва в обществото. Всички други клишета нямат значение”, каза Каракачанов.

 „Гетото ние ли си го сътворихме. Ние бях,ме принудени да живеем на едно място, за да сме един добър електорат, но вече този модел не работи, ние станахме нагли и искаме да виждаме нещо реално да се случва”, каза Цветан Ангелов.

Ученици от ромски произход сурвакаха Каракачанов (СНИМКИ)

По-рано през деня министърът на отбраната беше поздравен от деца от ромската общност по случай ромската Нова година – Банго Васил.  За Красимир Каракачанов денят започна с химна на ромите  „Джелем, Джелем”, в изпълнение на ученици от Златарация.

„Тези деца, които ходят на училище, са примерът, на който трябва да се подражава”, каза той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.