В него се придвижват около 500 души

Около 500 имигранти формираха нов керван, който потегли от Хондурас към Съединените щати, съобщава Си Ен Ен, предаде БГНЕС.

Керваните се превърнаха в обект на яростни политически спорове в САЩ, като президента Доналд Тръмп се закани, че ще направи всичко възможно имигрантите да не влязат в страната.

Сблъсъци на границата между САЩ и Мексико (ВИДЕО)

Предишните кервани доведоха до изпращането на 5000 американски войници по границата с Мексико - мярка, която демократите нарекоха политически цирк.

Предишният керван спря на границата между САЩ и Мексико и хиляди се оказаха блокирани - без да могат да преминат на американска земя и без реална възможност или желание да извървят хилядите километри обратно към дома.

Четвърти керван с мигранти потегли от Салвадор за САЩ

Керваните от имигранти от Латинска Америка не са рядкост. Лошите условия за живот в Хондурас, Салвадор и Гватемала са една от основните причини.

В Съединените щати мненията за имигрантите са крайно различни. Някои ги определят като хора в беда, на които трябва да се даде шанс. Други виждат в тях заплаха или дори приносители на опасни болести.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.