Причината е нападение над дежурен фелдшер

Протест и заплахи за оставки в болницата в Горна Оряховица. Всичко това се случва, след като фелдшерът Наталия Армянова беше нападната от майката на 5-месечно бебе, докато подготвяла документи за транспортирането му до болницата във Велико Търново.

35-годишната жена ударила здравната работничка през лицето с телефона си, а тя взела решение и напуска системата на здравеопазването.

Медици на мълчалив протест пред болницата в Горна Оряховица

„Преди 2 години бях ударена с юмрук от пациентка. Жената, която ме нападна, беше осъдена. Аз продължавам да работя. Всеки има право да прецени дали ще остане на работното си място, или не”, каза в ефира на „Здравей, България” д-р Петя Стоименова. Според нея трябва да има промени в закона, за да не се стига до подобни случаи.

„Колективната оставка се обсъжда.Но това не е решение на проблема. Това е акт на отчаяние от страна на колегите. Подобни случаи се случват почти на всеки час”, заяви началникът на Спешна помощ – Горна Оряховица Виолета Пашова.

Жена нападна медик от Спешна помощ (ВИДЕО)

И тази нощ в Спешната помощ в Горна Оряховица е имало случай на агресия. „През нощта пациенти блъскат вратата и чупят ключа вътре.Такива хора нямат обща култура. Те идват тук да търсят помощ, а същевременно проявяват агресия. Освен това е имало пиян човек, който се е опитал да направи опит за самоубийство. Той се е опитал да си среже вените с тъпата страна на ножа. Все пак той има порезни рани”, разказаха още медиците от Спешна помощ – Горна Оряховица.

В края на седмицата ще стане ясно дали ще има колективна оставка на екипа. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.