Задръствания имаше както в София, така и по всички основни артерии в страната

Мерките за сигурност и голямото прибиране в края на трите почивни дни доведе до задръствания както в София, така и по всички основни артерии в страната. Колони от автомобили се образуваха по магистрала „Хемус”, заради ремонтите на тунел „Витиня”.

Полицейски екипи регулират трафика при необходимост. Екипи на полицията има разположени на входно-изходните артерии на големите градове.

Как ще се контролира спазването на забраната за тирове по магистралите в почивни дни?

Преди дни органите на реда въведоха саморегулация за тежкотоварните автомобили над 12 тона в празнични и почивни дни експериментално на две места в страната. Глобен е един сръбски гражданин. През днешния ден не бяха регистрирани сериозни нарушения.

Задръствания се образуваха и на входа на магистрала „Тракия”. Там няколко стотин души от квартал „Горубляне” затвориха „Цариградско шосе” заради спор за техни земи с общината.

КАТ вече няма да спира камионите в празнични и почивни дни

И днес полицията остави на шофьорите на камиони сами да спазват забраната за движение от 14 часа до 20 часа в отсечката от „Калотина” до София и по магистрала „Марица”. Глобите за неспазване на тази забрана са солени. „Разчитаме на самосъзнанието на водачите. Призивът към тях е да проявяват търпение, да проявяват разбиране”, заяви Илия Георгиев от КАТ - Пътна полиция.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.