Те не се притеснили от надписите в магазина на които пишело, че кадрите от кражби се качват в интернет

Двама младежи задигнаха бутилки скъп алкохол от голям хранителен магазин в Бургас. Обирджиите не се притеснили от десетките надписи, че кадрите от всяка кражба, ще бъдат качени в социалните мрежи. Двамата застават под една от камерите за видеонаблюдение и всеки от тях пъха в дрехите си по една бутилка скъп алкохол. Служителите в обекта не вярват, че крадците ще получат адекватно наказание и затова искат поне лицата им да бъдат показани за назидание.

„Оглежда се, взима една бутилка и си я прибира. Не го притеснява,че има хора в магазина, колежките са там. От нищо не се притеснява. През това време другият му приятел обикаляше някъде из магазина. Те са влязли с цел да крадат”, разказа управителят на магазина Дияна Комитова .

Бутилката луксозен алкохол е прибрана в бельото, под якето, и двамата необезпокоявани напускат обекта. Поредната кражба от големия търговски обект става около 15 ч. на 8 март. В този момент в магазина има и клиенти и служителки. Никой от служителите не разпознава двамата мъже, тъй като не са редовни клиенти. Кражбата е на стойност около 80 лв. Наглият обир осъждат и клиенти на магазина.  „Това е недопустимо. Трябва да се вземат строги мерки. Това не е първият случай. Ние гледаме непрекъснато по телевизията,че се дават хора, които крадат, но решение няма”, смята клиентът Елена Костадинова.

"ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!": Маскирани задигат 5 200 лева от заведение

Ръководството на магазина вече е подало сигнал в полицията, но предвид стойността на откраднатото не вярва, че ще има наказание за извършителите. Затова разпространили записа от охранителните камери. „Качих клипа, за да може колкото се може повече хора да го видят това. Да ги видят техни приятели,техни познати. Дано изпитат срам”, каза още Дияна Комитова.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.