По-строгите мерки и правила са по предложение на депутата от „Обединени патриоти” Валери Симеонов

Край на свободното разполагане на преместваеми обекти в частни терени или в паркове. Вече за всички павилиони или бараки ще се изискват разрешения от Строителния надзор, решиха депутатите с окончателни промени в Закона за устройство на териториите.

По-строгите мерки и правила са по предложение на депутата от „Обединени патриоти” Валери Симеонов. С влизането им в сила ще се дадат правомощия на главния архитект на всяка община да определя вида, площта и височината на въпросните преместваеми обекти, независимо дали са павилиони, сергии или т.нар. бараки в частен имот. Това ще се случва и с наредба от Общинския съвет. Мотивите на Симеонов са, че тези постройки са опасни за живота.

ТЪРГОВЦИ СРЕЩУ НАП: Защо бизнесът се вдигна срещу наредбата за касовите апарати?

„Става въпрос за едни елементарни изисквания към тези обекти, към които до момента нямаше никакви изисквания. Голяма част от тези преместваеми обекти, които не са подложени на експертиза, са направени от подръчни материали. Въпросът е много сериозен”, коментира Валери Симеонов. Промените не бяха подкрепени от депутати от ДПС.

В сряда народните представители ще обсъдат още промените в Закона за здравето, където се очаква да забранят пушенето на наргилета в затворени помещения и заведения, както и продажбата на течността за наргилета на непълнолетни.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.