Брентън Тарант е бил турист у нас, но със специална задача, смята Алекс Алексиев

"Емиграцията разделя Европа по много опасен начин. Това, което наблюдавахме в Нова Зеландия, не е единичен случай и се страхувам, че няма да бъде последният път". Това каза експертът по антитероризъм Алекс Алексиев в ефира на „Здравей, България” по повод на атентата в две джамиии в град Крайстчърч.

Атентаторът от Нова Зеландия ще се защитава сам в съда

Брентън Тарант е бил турист у нас, но със специална задача, смята експертът. „Да намери някакво потвърждение на това, в което е вярвал - войната между мюсюлмани и християни”, добави той.

„Това, което ме тревожи е, че болшинството от европейците вярват, че емиграцията им вреди”, обясни Алексиев. Според него потокът от мигранти към Европа се е увеличил. „През 2018 г. има 20% повече мигранти, които идват от Турция. 90% от тях идват с криминални структури. Това означава, че милиардите долари, които ЕС даде на Ердоган, за да пази Европа, отидоха само за това да гарантират работата на престъпни структури. Това е пълен провал на политиката на Ангела Меркел”, заяви Алексиев. Според него има и други хора, участници в атентата в Нова Зеландия.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.