"Сигурен съм, че Цветанов също ще има разговор с премиера", каза още лидерът на "Атака"

Оставката на Цецка Цачева е морален акт. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти във връзка с оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, предаде Агенция "Фокус".

Цецка Цачева подава оставка заради евтиния апартамент

Според него българите са чувствителни на тема имоти. Сидеров добави, че по този начин се показва, че на обвиненията се отговаря с оставка. 

"Сигурен съм, че Цветанов също ще има разговор с премиера. Аз лично очаквам някакви размествания. Какви ще бъдат - ще видим", заяви лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

Сидеров коментира възможността председателят на групата на ГЕРБ в парламента и зам.-председател на партията Цветан Цветанов също да подаде оставка, както след разговор с Бойко Борисов направи правосъдният министър Цецка Цачева. Имената на двама са забъркани в скандал с придобиването на луксозни апартаменти в столицата, които според различни публикации са закупени на цени, далеч по-ниски от пазарните.

„Моите очаквания са и там да има някакви промени, но все пак това е работа на партия ГЕРБ. Такива са ми очакванията, защото виждам, че Борисов работи по този начин“, каза още Сидеров.

На въпрос дали евентуалното оттегляне на Цветанов би застрашило добрия резултат на ГЕРБ на предстоящите избори, Сидеров отговори: „ГЕРБ има достатъчно изградена мрежа за изборите, която работи. Малко се митологизира личността и значението на Цветан Цветанов, като едва ли не машината за избори, без която партията ще рухне. ГЕРБ ще направят изборите и дори той да не е председател на предизборния щаб“.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.