Лидерът на социалистите коментира и оставките, подадени заради скандала апартаментите на властта

„Според мен Сергей Станишев не трябва да бъде в листата на БСП за предстоящия евровот. Но това ще го реши окончателно Националният съвет на 14 април”. Това заяви в ефира на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя поясни, че председателят на ПЕС има много задължения като такъв и в това свое качество трябва да обединява различни становища.

БСП: Оставката на Цветанов е формална

Нинова коментира и оставките, подадени заради аферата с имотите на властта. „Това е политически фалш, опит да се потуши скандалът”, каза Нинова. И допълни, че Цветан Цветанов напуска парламента с „тежки съмнения за политически рекет, лобистки закони и може би - за данъчни престъпления”.

„ГЕРБ постигнаха съвършенството корупцията да е заложена в закона, нарушенията на изборните правила да са заложени в закона. Да се приемат закони в интерес на фирми или на изборния процес на управляващата партия”, коментира още червеният лидер.

И допълни: „Това е моделът „ГЕРБ”, моделът на прехода – срастване между олигарси и политици”.

Нинова е категорична, че смисъл от подаване на оставки няма, ако това реално не променя нищо. „А ние от 10 години наблюдаваме едно и също”, заяви председателят на БСП. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.