Стачката на д-р Захари Стойчев продължи три дни, готов е на нов протест

След поредната седмица на протести заради проблемите в здравеопазването, един лекар от Казанлък предприе крайна мярка, за да бъде чут. Акушер-гинекологът от болницата в местната болница обяви гладна стачка. „Искам да ме чуят управляващите и всички политици. Медицината  в България сега е на дъното”, казва д-р Захари Стойчев. Стачката му продължи три дни, но той е готов и на нов протест.

"Здравеопазването достигна дъното си. Не вярвам да дълбаем под това ниво, на което сме", заяви той в ефира на "Събуди се".

Д-р Ненков: Проблемът е, че болниците са като търговски дружества

Д-р Стойчев е на 73 години. Той е акушер-гинеколог от 47 години. Помогнал е на стотици родилки, изродил е стотици бебета. Все още работи, защото "в по-малките населени места гладът за лекари е голям". Разказахме ви за него, когато, солидарен с протеста на медицинските сестри, медикът започна гладна стачка. През последния от тях лекарят е колабирал.

Лекар от Казанлък обяви гладна стачка

„Искам да сезирам всички институции. Искам да сезирам на първо място управляващите. На второ място - всички партии, парламентарни и извънпарламентарни, управляващи и опозиционни”, казза медикът.

След три дни гладна стачка, акушер-гинкологът все още не е разговарял с никой от управляващите. Колегите на Стойчев подкрепят неговия протест. А, ако не бъде чут, той ще протестира отново през май - месецът, когато ще се проведат евроизборите.

Повече по темата вижте във видеото.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.