Сагата "Апартаментгейт" коментират политолозите доц. Стойчо Стойчев и Петър Чолаков

"Сагата с апартаментите на властта няма да приключи никога". Това заяви в студиото на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" политологът доц. Стойчо Стоев.

"Виждате политиците как тихомълком и насила я коментираха. Повечето атаки идваха от анализаторите и от хората, които са възмутени от такъв тип поведение. Защото българските политици в голямата си част имат такива жилища", коментира той. По повод разпространената информация за евтиното жилище на министъра на туризма Николина Ангелкова от вицепремиера Валери Симеонов, Стойчев коментира" "Г-н Симеонов има стара вражда с г-жа Ангелкова, защо да не я изтипоса и нея в цялата тази драма"?.

Според доц. Петър Чолаков практиката да се купуват апартаменти на ниска цена е много разпространена у нас.

Политическите последствия от „Апартаментгейт”: Какви са полезните ходове на Борисов?

"Само че трябва да правим разлика между обикновените граждани и тези, които са на власт. Проблемът не е в това, че някой си е купил апартамент по-евтино. Тук става въпрос за търговия с влияние”, категоричен е политическият анализатор. Той припомни скандала с шестте апартамента на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който избухна по време на първото управление на партията. "С Цветан Цветанов имаме рецидив със съмнения за 6 апартамента от първото управление на ГЕРБ. 

Красимир Първанов за „Апартаментгейт”: Чист съм пред съвестта си

Според доц. Стойчев пък партиите, които искат да свалят това управление, не искат да променят начина, по който се прави политика в България, а искат да правят същите схеми. По думите му няма партия в България, която да си дава сметка за социалния проблем, който довежда до разпространението на корупцията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.