Две жени остават под домашен арест

Трима от задържаните за подкупи след спецакция в “Автомобилна администрация” - Перник излизат от ареста. Специализираният наказателен съд освободи началника им, а други двама от обвиняемите са под домашен арест

7 арестувани от ДАИ-Перник за подкупи (ВИДЕО)

Задържани остават главният инспектор на ДАИ-Перник, който е сочен за организатор на престъпната група, както и още двама инспектори. Според съда има опасност те да извършат и друго престъпление и да повлияят на свидетелите. Според прокуратурата схемата е действала, като транспортните фирми са предупреждавани за проверки, а подкуп им е искан, за да не бъдат отчитани нарушенията.

Специализираната прокуратура решава за задържаните в Перник

„За мен това е една процедура, при която Областна администрация в Перник е част от проверките, които се правиха в Областната администрация  - София преди 1 година. Миналата година приключи проверката срещу Областна администрация – Благоевград.  Дори моят подзащитен е бил изпратен там като ръководител когато отделът е бил вече опразнен. Може би, за да върши там престъпления”, коментира адвокатът на шефа на ДАИ - Перник Симона Зарева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.