Панайот Рейзи твърди, че се оттегля само като член на партията и председател на структурата й в морския град

Кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка, се казва в съобщение на пресцентъра на ГЕРБ. Това свое решение Панайот Рейзи е обявил в присъствието на премиера Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов, пише в прессъобщението. Освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ, обявиха от партията. Това свое решение той аргументирал с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него. Панайот Рейзи посочил, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона. 

Малко по-късно, пред БНР Рейзи отрече, че се оттегля от кметския пост. Борисов и Николов не били искали това от него.

"Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, но не и като кмет. Няма как да подам като кмет на този етап! Подал съм си оставката от партията. По този начин се различавам от партията. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол, а за кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство", заяви Рейзи.

В понеделник Спецсъдът отстрани Рейзи от длъжност, защото срещу него има дело за присвояването на 2 млн. лева общински средства.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.