Тя пристига в Испания без да знае и дума, но следва мечтите си

В първото издание на новата рубрика на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” – „Български истории от Валенсия” ви разказваме историята на младата адвокатка Цветелина Петрова, известна сред приятелите си като Сеси. Тя е млада и вече е успяла. Кантората й е в центъра на Валенсия – на 14-ия етаж. Озовава се в Испания, без да знае езика. Но имала за цел да има адвокатска кантора в най-красивия град в страната. И я изпълнява. Нейните клиенти са от две националности, а кариерата й започва когато е едва на 25.

„Истината е, че от много малка винаги съм искала да бъде адвокат. Аз наистина много малка дойдох, но това ми беше желанието, да помагам на хората”, разказва пред Марина Стоименова Цветелина Петрова.

Тя е във Валенсия преди 18 години, когато е едва 14-годишна, заедно с брат си. Целта й била да види родителите си. Но плануваното като екскурзия пътуване променя живота й и тя решава да остане там, защото липсата на родителите е по-силна от липсата на родината. Тогава Цвети не знае езика. Няма и приятели. Но има цел – правото.

В началото учила определени предмети и имала учител по испански език. Постепенно се сприятелява с испанци и научава езика. Няколко години по-късно младата адвокатка записва специалност „Право” в университета и вече е Сеси. Трябват й четири курса по испански, за да овладее терминологията. И през 2012 година започва да катери етажите.

Цялата история на Цветелина гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.