Водещото за мен е БСП да се яви със силна „Визия за България“, която да е уважавана и социална в единна Европа, каза още той

"Това, което преживяхме днес, беше много труден пленум. Аз, при толкова дълъг политически стаж, такъв пленум не съм виждал. Партията показа съпротива срещу едноличен модел на налагане на нещата, без да се отчита гласът на партията. Това среща ясна съпротива. Не получи подкрепа този подход. Имаше доста грозни опити да бъде принуден националният съвет да се прегласува това, което беше предложено". Това каза президентът на ПЕС Сергей Станишев след Пленума на БСП.

Пленумът на БСП бламира Нинова, пренареди листата и вкара Станишев в нея

"Водещото за мен е БСП да се яви със силна „Визия за България“, която да е уважавана и социална в единна Европа", каза още Станишев. Той посочи, че каквото зависи от него, то ще бъде направено, за да има силна и убедителна кампания. Станишев заяви, че кампанията на БСП за евровота трябва да има ясен европейски и социалистически профил.

„Всеки ден ГЕРБ създава проблеми, скандали и напрежение. Ние трябва да сме актуални с позицията и с това, което се случва, а се занимаваме със себе си", коментира лидерът на ПЕС.

„Моята цел и стремеж беше партията да бъде единна, да бъде амбициозна за постигане на изборна победа.Искам да благодаря от сърце и искрено на всички тези организации, които ме номинираха и ми дадоха доверие, както и на всички хора в Националния съвет, които застанаха зад мен. Това е изключителна чест“, подчерта Сергей Станишев.

Утре Сергей Станишев ще бъде гост в "Здравей, България". 

Станишев: Листата на Корнелия Нинова е голям подарък за ГЕРБ

Иво Христов: БСП е единствената опозиция, нормално е да приема

Курумбашев: Нинова ми предложи 9-о място в листата, отказах

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.