Коментар на социолога от „Тренд” Димитър Ганев

„Няма нова политическа линия нито от страна на президента, нито от страна на премиера. Това поведение демонстрира поддържане на старата линия на конфронтация между двете институции. В последните няколко дни може да говорим за радикализиране на линията от двете посоки. Президентът Радев също каза в публичното пространство неща, които все още не са доказани”. Така социологът от „Тренд” Димитър Ганев коментира думите на Румен Радев, който коментира изказване на премиера, че в България има опасност от „военен преврат“.

Радев: Дебатът за "военен преврат" е нелеп и излишен

Той допълни, че през последната година Радев е обвиняван за това, че заема страната на БСП в сблъсъка й с ГЕРБ.  „Това обвинение дойде от страната на управляващите. Чрез присъствието на Иво Христов като 4-ти в листата на БСП,  до голяма степен дават легитимен аргумент на тези критики. Най-високопоставеният служител на президентската администрация намери своето място в листата на БСП. Тези критики имат реално измерение с този пример”, каза в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” Ганев.

Кои партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес?

Той коментира и прогнозите от последното  проучване на „Тренд” за това кои партии ще влязат в парламента. „Тези изследвания не са прогноза за изборен резултат. Това са моментни снимки. Очевидно е, че скандалът с апартаментите нанесе имиджова щета на ГЕРБ. Очакваната активност на тези избори ще бъде една от най-ниските. Скандалите отдалечават обществото от цялата политическа класа. Създава се още по-голямо недоверие към политиците”, допълни Димитър Ганев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.