Боян Дуранкев в по-силният водач на листа в сравнение с Елена Йончева, лиедрът на АБВ

Проф. Дуранкев ще покани на дебат другите водачи на листи. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините.”

„На мен ще ми е интересно кой от тях ще се съгласят./…/ Боян Дуранкев в по-силният водач на листа в сравнение с Елена Йончева. Той е изключителен специалист, макроикономист. Човек, който много добре познава социалната тематика и човек, който има конкретни решения каква България искаме в ЕС и какъв ЕС искаме за България”, каза Петков.

Лидерът на "Коалиция за България" заяви, че голямата битка за европейските избори е срещу ГЕРБ. Петков коментира и листата на БСП за европейските избори: „Когато председателят на една партия вади председателя на европейското семейство от листата – това не е демократичност, това е омраза. Когато след това същият председател казва: „Щом не приехте изваждането на председателя на ПЕС от листата, аз не нося отговорност  за изборния резултата. Отговорността за него е в Националния съвет” – това не е демократично, а политически безотговорно. /…/ Така казваш на избирателите, че всичко е въпрос на вътрешна битка, а те като цяло не те интересуват”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.