Информацията в публичната декларация на министъра се разминавала с тази в кадастъра

Нов скандал с имотите на властта. Този път е замесено името на вицепремиера Красимир Каракачанов.

ЗЕМЯ ЗА 2 ЛЕВА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР: Изпипана схема или изгодна промоция?

Според медийни публикации вицепремиерът е купил жилище в квартал възраждане на занижени цени, а информацията в публичната декларация на министъра се разминавала с тази в кадастъра. Справка в имотния регистър показва, че през 2017 година Каракачанов е купил апартамент с мазе за малко над 240 хиляди лева. Общата квадратура на жилището е 210 кв. м., което по груби сметки прави около 640 евро на квадрат.

В понедленик Каракачанов не беше открит за коментар, а телефонът му остана изключен. Късно снощи, в интервю за "24 часа" обаче, вицепремиерът заяви, че това е "атака от определен кръг медии". "Всичко, което е записано в нотариалния акт е декларирано. Няма нищо незаконно", допълва още Каракачанов.

"Защо точно, когато ВМРО си стартира предизборната кампания, в същия ден, три часа по-късно се започва три дни подред, на час по лъжичка, манипулирана информация, която не отговаря на истината? Който иска да се изказва по подобни неща - първо взема нотариалния акт. След това взема договора. Вътре са описани нещата. И като ги вземе, прави анализ - кое е занижената цена, къде е занижената цена и с колко е занижена", каза Каракачанов. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.