Парламентът отново започна своята работа с кворум на ръба

Парламентът отново започна своята работа с кворум на ръба. 121 депутати се регистрираха в залата. На пленарната сесия отново не присъстваха народните представители на БСП, които провеждат своя парламентарен бойкот. Този път и колегите им от ДПС отсъстваха от залата.

В началото на  заседанието се чуха декларации от ГЕРБ и ВОЛЯ, а председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова за съхранение на Европа, която въплъщава в себе си надежда за мир. „Да заявим своята решимост да продължим да работим за изграждането на Европа като общност на мир и свобода, демокрация и върховенство на закона”, призова тя.

„Ние не подкрепяме налагането на интересите на големите над малките, на старите над новите държави – членки”, заяви Джема Грозданова от ГЕРБ.

„Срам за стария политически елит на Европа е, че се опитва да раздели европейските държави точно в такъв момент. Нека в този ден, в който честваме и победата над фашизма, и Денят на Европа, да бъдем обединени. Да бъдем единни”, заяви от трибуната на парламента лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.