В предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” той заяви, че ЕС има проблеми

„Няма политически съюз, държава, село или община без проблеми. Естествено, че и Европа има своите проблеми. На 9 май отбелязваме годишнина от „Декларацията Шуман”. Тази декларация много ясно показва пътя към европейска федерация. Погрешно е да се твърди, че отците на ЕС не са искали единна Европа". Това заяви водачът на листата на "Демократична България" Радан Кънев в ефира на  „Плюс-Минус. Коментарът след новините”. По думите му Европа трябва да продължи пътя на своето обединение, а не да върви към разпад. 

КЪМ ЕВРОПА: НФСБ в битка за Европарламента

„Много от така наречените евроскептици и националисти са просто мошеници. Найджъл Фараж, водачът на Brexit, е най-типичният пример. Той се бори Великобритания да излезе от ЕС, но сега отново се кандидатира за евродепутат и най-вероятно ще бъде избран”, каза още Радан Кънев. 

„Демократична България” официално откри кампанията си за евровота

Според него Европа има своите слаби страни и има нужда от реформа. „Трябва да сме наясно, че за да върви тази реформа към демократичност трябва да се борим към обединение. Трябва да се борим да има законодателна инициатива на Европейския парламент. На България й трябва силна европейска прокуратура. Кражбата на евросредства е основата на пирамида на българската корупция”, коментира Кънев.

Радан Кънев: Няма никакво съмнение, че моето място ще бъде в ЕНП в следващия ЕП

„Не съм съгласен с г-н Симеонов, че темата за доходите и темата за европейското членство на България са различни. На първо място трябва да разгледаме модела на усвояването на европейските средства в България. Целта на тези средства, е да намалят дисбалансите и неравенствата. Това не се случва, защото нямаме регионални програми. Вътрешните неравенства в нашето общество са рекордни в рамките на ЕС. Целите на европейското финансиране не се постигат, защото са погрешно заложени”, заяви Радан Кънев.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.