Тя се занимавала с незаконно производство на цигари

Нелегален тютюн за 6.5 млн. евро е конфискуван при разкриването на група за нелегално производство на цигари. Организаторите са българи. Акцията е проведена в Испания със съдействието на българските власти.

Арестувани са 22-ма души. рима от тях са българи на ръководни позиции в престъпната схема. По неофициална информация те са бивши служители на фабрики за цигари у нас и са специалисти в производството на машини за цигари.

Машините, консумативите и тютюнът били внесени от България в Испания. В специално оборудван цех тютюнът е бил пакетиран и пласиран в Германия и Великобритания. Работниците живеели в цеха и били държани изолирани от света. Единият от българите контролирал дейността им. 

Спечелените пари са изпирани през различни фирми, като повечето от тях са инвестирани в строителството на луксозни къщи и жилищни сгради у нас и в Испания. Ръководителят на групата в Испания е развил мрежа от законен бизнес, под чието прикритие е практикувана престъпната дейност. За него работели над 200 души.

Митнически служители задържаха над 900 000 къса цигари

Съвместната работа на българските и испанските служби по случая продължава.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.