През 2015 предложих месец преди изборите да няма социологически проучвания, заяви той

„Социологическите изследвания влияят върху нагласите на избирателите и поради тази причина, когато променяхме Изборния кодекс през 2015 г., лично аз предложих последния месец преди изборите да няма никакви социологически проучвания”. Това влияе на по-лабилните избиратели”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Валери Симеонов, лидер на НФСБ и водач на листата на коалицията „Патриоти за Валери Симеонов” за евровота. Симеонов коментира последното социологическо изследване на „Тренд”.

„Преди това има няколко поредни изследвания, които показват, че единствената партия, която набира скорост в тази кампания, е НФСБ, а процентите са над 4-5”, заяви Симеонов.

Запитан дали има значение за бъдещата работа на Обединените патриоти, коя партия ще бъде по-напред в тези избори, Симеонов заяви:

„По принцип нас ни обединява коалиционно споразумение, в което няма предвидена точка, че трябва да се преразгледа в случай на различни резултати при европейски или местни избори. Но във всеки момент всеки от партньорите може да предложи промяна или прекратяване на коалиционното споразумение”, заяви Симеонов.

„Аз съм човек на действието. Ние сме партия, която малко приказва, много действа. Зад себе си за 1 година и половина оставяме една завършена сериозна ограда по границата с Турция, един доста респектиран мутренски бизнес по Черноморието, който вече се обезшумява, оставаме редица браншове на дребния бизнес, спасени от фалит – ракиджии, земеделци, търговци на горива. Оставяме коренно различно отношение между България и българските общности в чужбина”, заяви Симеонов.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си