Българите могат да гласуват дори и по време на отдих

В деня на вота много българи са на отдих в събралите се три почивни дни. Заради многото българи, които избират Гърция в такива моменти, в района на Халкидики ще бъдат отворени две секции.

Според информация на NOVA над 50 000 българи са избрали да почиват в Гърция по време на 3-те неработни дни. Те ще могат да упражнят правото си на глас само срещу лична карта и попълнена декларация, че няма да гласуват на друго място.

Яна и Илко отдавна са планирали ваканцията през празничните дни. Няма да пропуснат да упражнят и правото си на глас. Казват, че гласът на младите е важно да бъде чут.

„По-лесно е да гласуваш в Гърция, отколкото в София, ако си от друг град. Трябва 2 седмици по-рано да съобщаваш, да се занимаваш”, сподели Яна.

Някои са избрали Банско като дестинация за отдих през почивните дни. Част от тях ще побързат да се приберат, за да гласуват. Други ще пропуснат – искали да гласуват тук, но не са се подготвили на време.

Според туроператорите датата на изборите не е спряла никого и няма откази от почивки заради деня на изборите.  

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.