Спокойно е започнал изборния ден там

Жителите на Варна гласуват в 406 секции. Спокойно е започнал изборния ден там. Някои секции са отворили със закъснение от 10-15 минути. Към 12.30 часа избирателната активност в морската ни столица е била 14%. Подадени са няколко сигнала за нарушения – два от тях са за неработещи машини - едната не пускала хартиени разписки, а другата била развалена. От РИК съобщиха, че многократно са сигнализирали фирмата, която отговаря за поддръжката им. От там заявили, че все още работят по отстраняването на проблема. 

Другите сигнали са за липса на членове в СИК-ове, липса на баджове на техни членове, липса на копирни машини и липса на образци за гласуване, както и за труден достъп на хора с увреждания в определена секция. Има и сигнал за агитация в тъмната стаичка.

43 от СИК-овете са със сменено местоположение, в сравнение с предишните избори. !0 на сто от упражнилите правото си на вот са избрали машинно гласуване. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.