Това е най-голямата секция в Плевенско

Рекордна избирателна активност и машинно гласуване пред провал. Това се случва в най-голямата секция в Плевенско. Тя се намира в най-голямото село Буковлък с над 5000 гласоподаватели. Още от ранна сутрин в селото активността е видимо голяма.

„Тук, активността е много висока – стига до 80%. Може би и заради слуха, че ще бъдат задължителни изборите. Хората разбрали – неразбрали идват да гласуват, защото мислят, че ще имат санкции”, заяви председателят на секция в с. Буковлък Камелия Тодорова.

Проблем пред жителите на Буковлък се оказа и машинното гласуване.

„До този момент никой не проявил желание да гласува. Не знам, машината ли ги плаши, какво се случва? Понеже им е ясна хартиената и ползват нея”, заяви Камелия Тодорова.

Заради високата избирателна активност има и полицейско присъствие в училището, където гласува Буковлък. Обстановката там е спокойна, няма сигнали за нарушения в избирателната комисия.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.