Нищо необичайно не се случи на тези избори, смятат Стойчо Стойчев и Кънчо Стойчев

"Нищо необичайно не се случи на тези избори. Нормално в България, както и навсякъде в ЕС, на европейски избори гласуват по-малко хора  и това са все твърди ядра на политическите партии, които по-малко се влияят от публични скандали, по-малко им въздействат предизборни кампании. За това на този вот, ние видяхме съотношението на силите в България такова, каквото е.  Това каза политологът Стойчо Стойчев  в Изборното студио на NOVA.

Той изрази мнение, че надпреварата при резултата на „Демократичната България” ще бъде дали Радан Кънев или Стефан Тафров ще заемат поста на евродепутат. „Традиционно в тази коалиция има активно използване на преференциалния вот”, каза той.

Гласовете на ДПС ще се окажат доста повече от изведените от екзитпола към 20 часа, посочи Стойчев. „ДПС се чувства доста по-комфортно от гледна точка на конкуренция  и предвид ниската избирателна активност, би трябвало да са доста добре позиционирани”, добави той.

„Ниската избирателна активност свали границата и направи възможно „Демократична България” да имат представител в ЕП”, заяви социологът Кънчо Стойчев.

„Избирателите не третираха тези избори като такива за смяна на властта и затова не бива да сме изненадани от резултата”, заключи той.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.