Алекс Йорданов надниква зад кулисите на френските тайни служби

Алекс Йорданов е френски разледващ журналист и документалист от български произход, а през изминалата седмица негова книга разбуни духовете във Франция. Някои го определят като най-смелия журналист в страната, а други - като "луд", заради рисковите ситуации, в които попада по време на работа.

Той обича да живее на ръба. Познава войни, отвличания, разследва терористи, а през изминалата седмица негова книга, надникваща зад кулисите на френските тайни служби, постави отново на дневен ред въпроса за сигурността. В изданието мъжете в сянка споделят трудностите и пътя, по който следват терористите.

Ученици от десетки училища в страната с първи стъпки в журналистиката

Преди две години във Франция излиза друга хитова книга с автор Алекс Йорданов. Тя върви по стъпките на терорист номер 1 в страната - Мохамед Мера.

През 2004 г. журналистът е отвлечен в Ирак, докато снима документален филм за френски телевизионен канал. Заедно със своя колега оператор, прекарват четири дни в плен, преди да бъдат освободени след намесата на френските власти.

И днес журналистът твърди, че професията е страст и не би избрал да мине по друг път, ако имаше възможност да го направи.

Целия разговор гледайте във видеото.

Кореспондент: Петя Желева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.