Сградата е и наводнена

Мълнии оставиха без дом семейство в Казанлък. Покривът на жилището им бил поразен от две гръмотевици. Вследствие на това възникнал пожар, който го унищожил, а цялата къща е наводнена.

Порои и мощни гръмотевични бури на много места в страната

„В 2.15 ч. тази нощ се разви мощна гръмотевична буря с интензивни валежи. Ние бяхме легнали да почиваме. В един момент от многобройните гръмотевици се увеличи една ужасна такава, която по сила беше невъзможно да се опише. И като падна, стаята се разтресе. Ние се уплашихме. Токът спря автоматично. Започна да мирише на нещо ужасно. И хукнахме нагоре”, сподели в предаването „Здравей, България” собственикът на къщата.

Стряскащи кадри: Mълния удря дърво на улица в центъра на Пловдив (ВИДЕО)

Когато стигнали, таванът вече се бил запалил. Съседи подали сигнал на телефон 112. На мястото дошли пожарникари и екипи на полицията. 

Нито къщата на Михаил и Краси има гръмотвод, нито някоя от другите постройки в квартала. До преди дни собствениците на имота имали застраховка. Докато я подновят обаче, бедствието ги сполетяло.  

Десетки съпричастни хора заявиха готовност да помогнат на пострадалото семейство. От общината съобщиха, че те, заедно със строителните фирми в Казанлък и строителните хипермаркети ще се заемат с възстановяването на покрива на къщата. Дотогава семейството ще  живее в общинско жилище. 

Данните на синоптиците показват, че за последните 24 часа в района са паднали над 50 литра на квадратен метър дъжд. Това е повишило значително нивото на язовир Копринка, но все още е далеч от опасните нива.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.