Дървото не се е запалило, няма пострадали хора

Зрители на NOVA ни изпратиха стряскащи кадри как мълния удря дърво на улица „Капитан Райчо“ в центъра на Пловдив. За щастие няма пострадали хора и не е засегнат близкия търговски обект. Дървото не се е запалило. 

 

 

 

Порои и мощни гръмотевични бури на много места в страната

Заради обилните валежи извънреден кризисен щаб заседава в сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Над 20 патрулни полицейски коли са разположени по невралгичните точки в града. Има и дежурни екипи на ОП "Чистота" и почистващата фирма КМД. Усложнено е състоянието и са затворени за движение подлезите на "Скобелева майка" и "Гладстон", бул. "Марица - юг" под моста на УХТ, бул."Васил Априлов", ул."Шести септември", ул. "Найчо Цанов", части от бул. "Санкт Петербург", бул. "Освобождение" до военните поделения, "Коматевско шосе", участъци от бул. "Христо Ботев" от Сточна гара до бул. "Източен".

След петчасовия порой, Пловдив постепенно се възстановява. Десетки автомобили бяха закъсали, а над 30 души бяха заклещени в колите си. Над 120 деца са изведени от дом "Борис Христов", 4 болници бяха наводнени, а една от тях се наложи да евакуира пациентите си. В части от града в понеделник сутринта няма вода. До полунощ са получени в Пожарната около 650 сигнала за наводнени сгради. 20 екипа на Пожарната продължават да отводняват сгради. 

Репортер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.